• ελατηρια
    Κατασκευές Ελατηρίων Παντός Τύπου
  • ελατηρια
    Κατασκευές Ελατηρίων Παντός Τύπου
  • ελατηρια
    Κατασκευές Ελατηρίων Παντός Τύπου

Ελατήρια πιέσεως

Ελατήριο Πιέσεως - έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με φορτίο συμπίεσης έτσι ώστε να συμπιέζονται καθώς το φορτίο εφαρμόζεται σε αυτά, όταν αυτή η πίεση σταματά τα ελατήρια πιέσεως επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα τους.


ελατηρια πιέσεως
ελατηρια πιέσεως
ελατηρια πιέσεως

ελατηρια πιεσεως

Τα ελατήρια πιέσεως είναι τα πιο κοινά και αμέσως αναγνωρίσιμα ελατήρια όλων. Είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν και να αντιστέκονται στις δυνάμεις συμπίεσης. Ως "ελαστικό" πηνίο, τα ελατήρια συμπίεσης μειώνονται κατά μήκος όταν συμπιέζονται και αποθηκεύουν τη δύναμη που ασκείται από το αντικείμενο. Μπορούν να κατασκευαστούν σε διάφορα σχήματα, μεγέθη, με διαφορετικά άκρα ή τύπους σύρματος. Μπορούμε να τα εντοπίσουμε σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπως βαλβίδες και ηλεκτρικούς διακόπτες. Τα ελατήρια πίεσης αποτελούνται από σπείρες με κενά μεταξύ τους και είναι πολύ ανθεκτικά από τη φύση τους επειδή λαμβάνουν γραμμική δύναμη και από τις δύο άκρες ταυτόχρονα. Συνήθως αποτελούνται από στρογγυλό σύρμα και ορθογώνιο σύρμα ανάλογα με τη χρήση που αναζητάτε. Η απόδοση των ελατηρίων πίεσης μπορεί να μειωθεί ή να ενισχυθεί με προεκτάσεις καθώς και με τη δομική τους αναλογία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν απαιτούνται εξαιρετικά υψηλά φορτία ή απαιτούνται υψηλές θερμοκρασίες και είναι ανθεκτικά στις δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες.

Κατασκευάζουμε ελατήρια πιέσεως σε όλα τα μεγέθη μήκους, διαμέτρου ή δύναμης καθώς και διαμέτρου σύρματος από 0.5mm εώς 40mm. Κωνικά,ίσια με επίπεδες έδρες ή χωρίς,ανεξαρτήτου βήματος. Κατασκευή κατόπιν παραγγελίας βάση των διαστάσεων που θα μας στείλετε ή βάση δείγματος ελατηρίου.Φόρμα ελατηρίων Πιέσεως

Διαστάσεις Ελατηρίου (συμπληρώστε τα στοιχεία)

elatirio pieseos

Success! Το μήνυμα σας εστάλει με επιτυχία.
Error! Υπήρξε πρόβλημα κατα την αποστολή του μυνήματος.